Εταιρικό προφίλ

Η βιομηχανία χρωμάτων Chemopel Ltd ιδρύθηκε το 1979 στην Λευκωσία.

Η Chemopel Ltd είναι μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες κατασκευής χρωμάτων στην Κύπρο με πωλήσεις σε επιλεγμένα καταστήματα. Η γκάμα των προϊόντων της εταιρείας καλύπτει ένα ευρύ φάσμα κατασκευής χρωμάτων και επιχρισμάτων, όπως επίσης βερνικιών και άλλων χρωμάτων ειδικών εφαρμογών.

Η επιτυχία της εταιρίας βασίζεται στην ικανότητα μας να παρέχουμε σε ιδιώτες και επαγγελματίες τις λύσεις που ζητούν, λόγω της υψηλής μας τεχνικής κατάρτισης των στελεχών της και της άμεσης ανταπόκρισης μας στις τρέχουσες απαιτήσεις της αγοράς.

Δραστηριότητες και στόχοι

Συνοπτικά η εταιρία Chemopel Ltd δραστηριοποιείται στους πιο κάτω τομείς παραγωγής:

1) Παραγωγή διακοσμητικών χρωμάτων και επιχρισμάτων οικοδομών (πλαστικά, ακρυλικά, αλκυδικά βερνικοχρώματα, μονωτικά υλικά, στόκοι).
2) Παραγωγή βερνικιών και προϊόντων ξυλοπραστασίας.
3) Παραγωγή ασταριών και χρωμάτων μεταλλικών επιφανειών.
4) Παραγωγή ταχύστεγνων βιομηχανικών ασταριών και φινιρισμάτων.
5) Παραγωγή χρωμάτων ειδικών εφαρμογών.

Κύριο χαρακτηριστικό της παραγωγικής μας γραμμής είναι η κατασκευή υδατοδιάλυτων προϊόντων, τα οποία καλύπτουν το 70% της παραγωγικής μας δραστηριότητας. Στόχος μας είναι ο περαιτέρω εκσυγχρονισμός των παραγωγικών διεργασιών με την εισαγωγή νέων τεχνολογιών παραγωγής και αναβαθμισμένων τεχνολογικά πρώτων υλών.

Με την δημιουργία εργαστηρίου έρευνας και ανάπτυξης αναβαθμίστηκε σημαντικά η δραστηριότητα μας στον τομέα ανάπτυξης καινοτόμων προϊόντων. Στο παρών στάδιο επικεντρωνόμαστε στον τομέα της εξοικονόμησης ενέργειας όπως η ανάπτυξη θερμοανακλαστικών ”ψυχρών” χρωμάτων. Πεδίο εφαρμογής σε πρώτη φάση είναι η εξωτερική τοιχοποιία και οι μονώσεις ταρατσών.

Η αναπτυξιακή μας δραστηριότητα επικεντρώνεται επίσης στην ποιοτική βελτίωση και τεχνολογική αναβάθμιση των υφιστάμενων προϊόντων μας με γνώμονα το περιβάλλον και ο άνθρωπος.

Γενική διεύθυνση της εταιρίας:

Γενικός Διευθυντής: Νεοκλής Πελετιές (Dipl.-Chem.) Χημικός, Πανεπιστήμιο Καρλσρούης Γερμανίας (Technische Universitaet Karlsruhe). Πολυετής εμπειρία, πέραν των 40 ετών, στην βιομηχανία χρωμάτων.

Διευθυντής / Υπεύθυνος R & D: Αλέξης Πελετιές (Dipl.-Ing. Μ.Eng.) Χημικός Μηχανικός με ειδικότητα στον τομέα της επιστήμης της μηχανικής των υλικών επιστρώσεων και βαφών, Πανεπιστήμιο Κάτω Ρήνου – Κρέφελντ Γερμανίας (Hochschule Niederrhein, Krefeld).

Διευθυντής / Εμπορική Διαχείριση: Φίλιππος Πελετιές (B.A) Λογιστικά και Διοίκηση Επιχειρήσεων, Πανεπιστήμιο Σάντερλαντ Αγγλίας.